Menu Sluiten

Frankrijk

Ontwikkelingen naar Woongroep Frankrijk

Als vereniging en bestuur zijn we in 2016-2017 zoekende geweest naar mogelijkheden in Frankrijk om daar een woongroep te gaan starten. Een overzicht, geschreven door Edwin.

Domaine Naturiste Petits Fours (Les Busserolles / Dordogne)

We hebben gesproken tijdens verschillende bezoeken met Peter Nip, eigenaar van Domaine Naturiste Petits Fours (Les Busserolles) over de mogelijkheden om op dit – bijna 25 ha omvattende terrein – vestigingsmogelijkheden voor een woongroep te realiseren. In mei 2017 heb ik de camping bezocht en ben ik daar enkele dagen gebleven. Tijdens dat bezoek is wat dieper de omgeving en het terrein verkend en is uitgebreid met Peter gesproken.

Mede naar aanleiding van de rapportage (en herhaald overleg via skype) zijn onze secretaris Renske met partner Eddy op het terrein geweest in de zomer van 2017. Ook zij hebben met Peter de nodige ideeën en opties doorgenomen. Met Jan ben ik in diezelfde zomer nog enkele dagen op het terrein geweest en hebben we nogmaals met Peter gezocht naar een juiste klik en de mogelijkheden.
Vooralsnog lijkt dit niet tot een concrete mogelijkheid voor onze vereniging uit te gaan groeien. Het lijntje is er nog steeds als er mensen zijn die er op door zouden willen gaan ontwikkelen.
Peter is vrijdag 2 november 2018 te gast bij Edwin, dus wie weet wat er uit komt rollen.Camping Naturiste Les Saules (Sussac / Limousin)

Er is al ruim een jaar herhaaldelijk overleg gaande met de eigenaren, mogelijke medefinanciers en andere belangstellenden over de overname van camping naturiste Les Saules van Hans & Gaby Coenen.

Het is een prachtig idyllisch terrein van 4 ha, 40 kampeerplekken, met alle voorzieningen, en een fiks open veld van 1,5 ha direct in te zetten voor landbouwactiviteiten. Permanente huisvesting zou er geen probleem zijn, zowel in het bestaande huis dat opnieuw in te delen is, als met bij te plaatsen Tiny Houses.
Edwin kent – als vaste vrijwilliger van de afgelopen 5 jaren en maandenlange verblijven – het terrein en de gebouwen van haver tot gort en heeft verder plannen tot ontwikkeling en overname door onze vereniging opgezet en voorgesteld. Er is onderzoek geweest naar en inzicht geboden in de financiële mogelijkheden van dit terrein. Hier zou een mooi verdienmodel te realiseren zijn.

Als voorzitter heb ik met mogelijke financiers / mogelijke medekopers regelmatige contacten onderhouden, welke besprekingen in juni 2017 tijdelijk gestaakt moesten worden door persoonlijke ontwikkelingen bij de gesprekspartners / medefinanciers.

Verschillende van onze leden en bestuursleden hebben deze camping bezocht in zowel voorjaar als in de zomerperiode, zelfs langdurig, en er zijn verdere plannen voor de uitbouw / realisatie van onze plannen gemaakt. Iedere bezoeker zag mogelijkheden en was enthousiast. Helaas heeft dat niet tot de aankoop van dit prachtige terrein mogen leiden.

De camping wordt in 2018 verder gevoerd als een textielcamping en vervalt dus voor het naturisme.

Edwin heeft nog steeds contact met Hans en Gaby, de oude eigenaren, met hun zoektocht zuidelijker in Frankrijk.gite bij Domaine Naturiste Le Mas Chouchets

Deze gîte is direct gelegen naast het Domaine Naturiste Le Mas Chouchet van welke voorzieningen dan ook gebruik zou kunnen worden gemaakt. Via goede contacten met de eigenaren heb ik als voorzitter de mogelijkheid aangeboden gekregen tot permanente huur van deze 4-persoons-gîte met bijbehorend terrein van 1 hectare voor ecologisch tuinieren.

Ombouw tot zelfvoorzienend wonen en verdere inrichting van gîte en terrein zou in overleg met de eigenaren Tineke & Frank zeker tot een afspraak gaan leiden. Deze optie is bezocht in de zomer van 2017 door Edwin en Jan, mede namens de vereniging. Het geeft dus prachtige mogelijkheden voor een kleinschalige start. De eigenaren hebben een aanbod gedaan specifiek aan onze leden om hier eens te komen kijken en genieten om de schoonheid van domein en de mogelijkheden van de gîte te verkennen.
Helaas bleken onvoldoende leden hierop te kunnen/willen inhaken om de start te kunnen maken.
Als je het bezoekt zie je de charme en de mogelijkheden zeker.

Helaas bleek door private omstandigheden dat Tineke en Frank het gehele domein verkocht hebben en dat de naturistische verblijfsmogelijkheden vanaf oktober 2018 geheel komen te vervallen. Frank & Tineke veel sterkte gewenst!