Menu Sluiten

Naturisme

Naturisme is volgens de Internationale Naturistenfederatie een manier om in harmonie met de natuur te leven, door samen naakt te zijn, gekenmerkt door zelfrespect, respect voor anderen en hun opvattingen en respect voor het milieu.

Hoe mooi zou het zijn…..

Bijna iedereen weet wel hoe fijn het voelt om bloot te zwemmen. Steeds meer mensen ontdekken het ontspannen gevoel van bloot je vrije tijd doorbrengen. Bloot zijn betekent ook jezelf letterlijk en figuurlijk bloot geven. Dure merkkleding telt niet meer en door bloot te zijn stel je jezelf kwetsbaar op. De sfeer op naturistenterreinen is daardoor opvallend prettig: mensen groeten elkaar, gooien hun afval daar waar het hoort zodat de omgeving schoon blijft, gaan respectvol met elkaars spullen om, en houden soms een oogje in het zeil zonder dat je daar expliciet om hebt moeten vragen. Er gelden normen en waarden die in het alledaagse leven niet meer vanzelfsprekend zijn.

Hoe mooi zal het zijn wanneer je niet alleen op naturistenterreinen zo kunt leven, maar ook op de plek waar je zelf woont! En dan samen met gelijkgestemde mensen die dit ideaal willen realiseren.

A way of life in harmony with nature, expressed through social nudity, linked to self-respect, tolerance of differing views together with respect for the environment.
INF-FNI